top of page

Moederschap en de keuze; wel of geen kinderen

Bijgewerkt op: 22 mei 2019

Het dilemma van single zijn en ouder worden. Ik hoor het bij alle single ladies met een kinderwens. Volgende week word ik in "aardse termen" een jaar ouder en ik word dan 38. Ik voel me jong en gezond. Ik ben op een zielenreis, wetend dat ik een tijd op aarde heb en mijn ziel eeuwen oud is. Ik heb al meerdere levens geleefd waarin ik vrouw was en moeder. Ik herinner het me, het zit in mijn weten en ik voel het. Moederschap staat al op mijn verlanglijst sinds mijn eerste relatie, toen was ik 16. De tijd heeft besloten en ik heb me vaak afgevraagd, zou er een moment komen dat je voelt dat je er klaar voor bent? Mijn eigen antwoord op mijn eigen vraag is JA.

Ik kom als vrouw op een leeftijd waarin er echt een biologische klok is en ik weet dat ik, als ik geluk heb, nog 5 jaar vruchtbaar ben. De vraag is: is het dan nog fijn om moeder te worden? Speelt leeftijd echt een rol?


Bewust moederschap, dat is waar ik voor kies, dus zorg ik er voor dat ik niet met mannen in bed lig, die niet potentieel de papa zijn en waar ik niets voor voel. Ik ben me aan het voorbereiden, want ik weet, ik ben een mama. Lenart, de ziel van mijn ongeboren toekomstige zoon, is aan mijn zijde en hij vertelt me wie zijn papa is. Zijn papa en ik kennen elkaar al 4 jaar maar zijn al 4 jaar niet samen. Wie Lenart zegt dat zijn vader is, geloof ik bijna niet, want ik weet niet of ik ooit met hem samen zal zijn. Maar aangezien ik geen toekomst kan voorspellen laat ik dit los en bekijk mijn opties verder. (zie mijn blog mijn zielenmaatje als poort naar Divine Love) In ieder geval is er dit mooie zieltje wat zegt, MAMA ik wil bij jou zijn!!! Ja Lenart, ik wil ook jouw mama zijn!! En nu? Single mom worden, is niets voor mij. Ik ben te veel gehecht aan mijn eigen tijd en ruimte. Alleen een kind opvoeden is “not my cup of tea”, niet vrijwillig in ieder geval. Ik geloof ook niet dat mijn kind kiest voor alleen mij en mijn familie. Ik geloof zeker dat het ook kiest voor zijn papa’s familie.


Aangezien ik een familiemens ben, denk ik zijn papa ook en hij ook. Ik kan kiezen voor een co-ouderschap met mijn beste vriendje en zijn vriend. Maar wil ik dat? Nee, ik voel dat ik dat ook niet wil. Ik geloof dat kinderen ontstaan uit een vermenigvuldiging van liefde. Zeker in mijn leven, kan het alleen maar ontstaan vanuit liefde. Aangezien ik in dit veld van liefde zit, weet ik zeker dat er een man op mijn pad komt die zegt; ik ben liefde. Ik heb het geluk gehad dat ik al een man heb ontmoet wiens ziel en energie zei; ik ben liefde! Dus er is vast nog een man die zegt, ik ben liefde en ik ben jouw man! Ik twijfel niet en probeer geduldig te zijn in dit proces. Heb ik een 100% JA in moeder zijn? De keuze voor een leven zonder kinderen is een leven in vrijheid en rust. Mijn eigen dingen doen, geld uitgeven aan dat wat ik wil. Kunnen reizen zoals ik dat wil. Mensen opzoeken die ik wil zien. Gaan en staan waar ik wil, met niemand rekening houden. Geen strijd in de opvoeding, geen slapelozen nachten en niet vermoeidheid als normale staat van zijn.


Nou heb ik al 38 jaar complete vrijheid, ruimte en slaap. Is dit blijmakend en vervullend? Daar zeg ik geen nee op. Ik heb regelmatig mijn nichtje te logeren en ze is net 2 jaar en 4 maanden. De vroege ochtenden waarin ze; Tante Mis roept en ik uit mijn droom ontwaak en glanzende ogen zie die zeggen… TANTE MIS!!! HIER BEN IK!! IK BEN WAKKER EN HET IS EEN NIEUWE DAG! KOM HAAL ME UIT BED EN IK WIL SPELEN!!! JA, dan opent mijn hart en lacht. De nachten dat ik wakker lig en waak omdat ze hoest. JA. De strijd om kleren aan te doen, luier om en ga nou slapen! JA, ze leert me in verbinding te blijven en geduldig.

We zijn met z’n tweeën en we moeten samen een weg vinden in wat we gaan doen en moeten doen.


Zwanger zijn? JA. Bevallen? JA JA JA, ik wil voelen wat vrouwen voelen! Een gezin vormen? JA. Koken voor de familie? JA. Moe zijn? JA. Genieten van de kleine dingen? JA! Eenvoud en regelmaat? JA. Samen kinderen opvoeden? JA! JA! JA! Ook tijd voor mijn eigen creatie? JA, Blijven werken? JA. Minder werken? JA HOOR. Verhuizen? JA. Home scholing? JA. Nieuw schoolsysteem bouwen? JA JA JA. Het is duidelijk, ik maak graag concessies!


Ik heb een kinderbedje in huis voor mijn nichtje Bo Elise, een plaspotje voor haar zindelijkheidstraining, kinderspeelgoed en voorleesboekjes. Ik ben er klaar voor en mijn huis ook. Ik zorg dat ik goed eet. Ik zorg dat mijn lichaam sterk en flexibel genoeg is. Ik slik mijn multi-vitamines en b12. Ik zorg voor een stroom in mijn werk en inkomen.


Ouder worden is minder vruchtbaar zijn. Ja en ik ga voor gezond en fit. Ik lees me in en verzamel informatie. Wat te doen, wat te eten en wat niet te doen. Ik rook niet, ik drink geen alcohol, ik slaap veel, ik ben in fijn gezelschap en ik ben gelukkig met mijn werk. En dan komt het allermoeilijkste of misschien helemaal niet. De papa, de vader, de partner, het maatje, de man! Dating sites, tinder, happen, de kroeg, de winkel, op straat, op een feest…where are you?Ik geloof dat ik, wanneer ik in mijn energie sta, volledig één ben met wat ik wil en nodig heb, dat dan alles verschijnt wat er op dit moment bij me hoort en past. Ik geloof in Destiny en Divine timing.


Op dit moment is de relatie met mezelf het belangrijkste. Ik hou van mezelf en ik neem mezelf serieus. Ik vind mijn zwangerschapsboeken heerlijk. Ik bereid me voor. Bewust in mijn keuze. Wat mij aanvult als partner, als maatje als papa van de kleine jongen en misschien nog meer kindjes? Ik heb het helder. Ik geloof dat liefde zich niet laat kiezen, maar er is. Liefde en aantrekking is een feit, I can’t fake it. Kinderen komen, als zij er klaar voor zijn en anders niet.


Elk dag word ik wakker en ben nieuwsgierig wat de dag me brengt. Wat voor magie? Wie ontmoet ik vandaag? Wat gebeurt er vandaag? Welke verhalen worden er verteld en bovenal, ben ik in verbinding met mijzelf en mijn innerlijke stem. Ik luister elke dag opnieuw en opnieuw. Ik volg de stroom die de nacht en dag me brengen. Hier en nu. Dit is het leven. Ik ben dankbaar voor mijn vrijheid. Ik heb tijd en gezondheid. Ik ben blij met wat ik doe en wie ik ben. Wat een cadeau is het dat je het goed hebt met jezelf! Ik kan dagen met mezelf zijn en dan is het leuk en goed! Dat wat niet te koop is in het leven heb ik. Ik leef niet mijn droomleven, maar het leven wat ik nu heb is goed. Mijn droom leven daar ben ik me naar toe aan het bewegen. Maar ik realiseer me dat dit, vandaag, nu mijn leven is en dit is goed. Ik ben in overvloed elke dag. Ik heb tijd, ik heb ruimte, ik heb liefde, ik ben gezond. Wat is nou de waarde van het leven? Ik mag zijn. Ik ben.


Aanwezig zijn in het leven, dat ben ik. Mijn vriendinnen zeggen dan, ja ja dat zeg je wel maar ondertussen ben je wel alleen. Ja ik ben alleen, maar niet eenzaam. Ik woon met 2 katten en voel me verbonden. In mijn werk, met mijn vrienden en bovendien met mezelf! Ik ben elke dag verbonden met mezelf en mijn team. Alles is er al! Ik ben verbonden met de ziel van mijn zoontje en de ziel van mijn man! En nu de tijd haar werk laten doen en ik? ik luister naar de signalen en volg. Ik blijf in de energie van de aantrekking. Happy met mijn leven, mijn talenten en mijn gaven. Dit is nu, vrijheid en rust, eenvoud en groei. Ik ben happy en ik leef!!!

YES I AM! Liefde en licht


Maneesha Sluyzer


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page