top of page

Van burn out naar burning

Ik noemde het overspannen, beetje uit balans, gezien de omstandigheden gewoon moe. Als zelfstandig ondernemer is het ergste wat je kan overkomen is je eigen gezondheid en vitaliteit missen. Je bent immers je eigen product en inkomen.


Ik werkte 24/7 en ik vond het geweldig. Ik had mijn droombaan en droomplek. Ik was alleen en kon doen en laten wat ik wilde. Ik werkte over uren, at tussendoor, verloor gewicht, niet erg want ik was op het gewicht wat ik graag wilde. Ik was blij en energiek. Ik had alleen geen tijd voor mijn vrienden, een relatie en leuke dingen doen. Ik crashte in de avonden op de bank, sliep veel en kon het zo volhouden.
Op een dag, ik zat op de verjaardag van m’n zus, het huis was vol en ik was duizelig. Ik kon alleen maar op een stoel zitten in de hoek van de kamer en liet iedereen naar mij toekomen of langs me heen gaan. Ik ging in gesprek met een goede vriend en hij stelde me de vraag, je gezondheid of dit werk?

Het was niet het werk, want daar haalde ik voldoening en zingeving uit. Het was het runnen van de zaak en de financiën dat me leeg zoog. Ik deed, waar ik het allerbeste in was en leukste vond, alleen een centrum runnen en tevens de manager zijn, yogadocent en therapeut was te veel.


Ik ging opzoek naar alternatieven en die kwamen niet. Ik raakte uitgeput van de opties die niet door pakten. Uiteindelijk ontving ik een ticket naar mijn familie in Bali en kon ik even 4 weken opladen. De 4 beste weken!


Ik wist wat me te wachten stond als ik naar huis ging. Ik moest mijn droomplek slopen en terug brengen in de originele staat. Ik kon mijn laatste maand huur niet meer betalen en het was een faillissement aanvragen of nog net overeind blijven.


Het laatste gebeurde, want niemand schopt mij omver. Omdat ik het werk deed waar ik zoveel voldoening uithaalde, merkte ik niet dat ik op was. Ik ging door en gaf niet op.


Ik verhuisde, vond een andere locatie en ging verder met mijn praktijk en yogales. Van de 8 lessen had ik er nog 1 over. Ik moest weer balans vinden, geld verdienen en mijn schulden afbetalen. Ik woonde bij een vriend in en had geen eigen plek. Ik kon het niet betalen. Ik werkte 50% en moest rusten. Volledige rust pakken kon niet.


Ik kreeg mijn eigen huis en werkte 50% door. Ontving een grote gift en kon tot rust komen. Dieper en dieper ging ik de rust en stilte in. Alleen, isolatie en op alleen. Mijn werk kreeg een verdieping met de ziel en hypnose. Ik ontving boodschappen die me deden groeien mentaal, emotioneel en energetisch. Fysiek raakte ik uit balans, doordat ik rust wilde en niets. Even niet sporten, bewegen of wild doen.


Vele pogingen in de sportschool mislukten. Op m’n yogamatje ging ik liggen en muziek luisteren. Meditaties en mantra’s zingen. Ik kwam in een zijns toestand. Gewoon alleen maar zijn.


Gewoon zijn met alles wat is. Niets dus. Mijn gedachten werden trager en re-actiever. Ik onthield niets meer en viel in repeterende patronen. Ik schreef en schreef en keer op keer hetzelfde alleen dan anders, omdat ik niet onthield wat ik had gemaakt deed ik het nog een keer.


Als ik dan mijn stukken terug las dacht ik hee dit is goed, dit is waar het om gaat!


Ik werd gevoeliger en gevoeliger en alleen zijn was fijner dan bij anderen zijn. Ik kookte elke dag, ik sliep goed en als ik te veel deed dan werd ik ziek. Netflix was een fijne afleiding en gezelligheid.


2 jaar later en ik heb mijn weg te vinden uit het zijn weer actief te worden. Mijn lichaam heeft actie nodig. Mijn geest focus en mijn hart wil alleen maar stromen. Mijn laatste stappen uit mijn burn out, uit de zorgen, uit de stress, uit de uitputting en uit de financiële crisis.


Tijd om de deuren te openen van mijn meesterschap en heling. Wetend dat ik dit niet meer alleen kan en niet alleen wil. De deuren openen naar een nieuwe tijd, een portaal. Energie en energiewerk. Het belichamen van je zijn en voelen. Stoppen met denken en manifesteren. Wil je iets, focus, plan, voel, neem de tijd en maak er verbinding mee zodat je het creëert en manifesteert.


Mijn dromen helder, mijn droomleven ook. Het centrum komt er wel, maar eerst ik. Ik mag ontvangen wat ik nodig heb en vanuit die plek werken. Een plek dat gevuld is met licht en liefde. Met steun en back up.

Niet meer alleen maar samen, verbonden. De juiste mensen op de juiste plek. Ondersteunt ben ik om mijn missie uit te dragen. Om mijn dromen te leven en te beleven.


De burn out voorbij en de lessen op zak. De tijd was heerlijk, de rust en het is tijd voor actie. Tijd om het vuur weer wakker te maken en gedoceerd en in balans.


Tijd om te shinen met al het vuur binnen in mij. I will burn inside with passion and love. Devoted en dedicated to follow my new mission. To love and beloved from both sides.


YEAH

Maneesha 

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kom tot rust met een koffie klysma?

Herstel het contact met je lichaam. Detox en reinig mentaal, emotioneel, fysiek en energetische met koffie klysma’s. Je lichaam is je thuis. Hoe ga jij om met je fysieke huis? Moeheid, depressief, ne

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page