top of page

Shakti mat - kalmeer je zenuwstelsel


Al ik je vertel dat ik af en toe op een spijkermatje lig, denk je vast...eeeh is dat lekker??Nou in het begin zeker niet! Ik heb de shaktimat een paar jaar geleden gekocht, omdat ik merkte dat ik soms stress in mijn lichaam voelde. Ik had een stijve nek, veel spanning in mijn hele rug en schouders. Ik weet dat het essentieel is dat het rustsysteem geactiveerd wordt, dus ik dacht ik ga het uitproberen.


Op de engelstalige website van shaktimat staat het volgende: Ik citeer:

"De Shakti Acupressuurmat is een dagelijkse zelfzorgtool gebaseerd op het Indiase nagelbed. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden spijkerbedden al 5000 jaar gebruikt als ontspanningshulpmiddel. Duizenden scherpe punten oefenen druk uit op de huid en spieren en ondersteunen een goede nachtrust, ontspanning, mentale helderheid en welzijn. Ontspan je geest en lichaam in 20 minuten."
Vanmorgen werd ik wakker. Ik pakte een warme douche en ging 20 minuten op mijn shaktimat liggen. Ik leg het matje in mijn bed, Ga vanaf mijn bilnaad, heupen, lage rug erop liggen in mijn blootje. Ik leg het kussentje onder mijn nek en zet een wekker. Ik focus op mijn ademhaling en langzaam zakt de pijnprikkel en is er ontspanning. Vaak heb ik niet eens meer door dat ik erop lig.


Toen ik hem voor de eerste keer had was het mega intens. Ik ging met mijn ontblote rug erop liggen en ik merkte de werking van mijn zenuwstelsel. Ergens wilde ik vechten tegen de pijn. Ik kreeg het heet. Ik gaf mezelf tijd. Ik ging het opbouwen en ik vond het heerlijk. Het is een fijne start als ik wakker wordt en mijn lichaam voelt stijf. 20 minutjes op de shaktimat met een verdiepte ademhaling en daarna mijn yogaoefeningen geeft veel vrijheid in mijn lichaam.


Je kan ook je benen op het matje leggen. Bijvoorbeeld je buik en kuiten en je kan er op staan. Mijn niet gezien. Mijn kuiten erop vind ik heftig en intens, erop staan is een no go en mijn buik....ai ai ai.....


Al met al zou ik de shaktimat echt aanbevelen. In stressvolle periodes is het een goede tool om je stresssysteem te kalmeren, een moment van rust te creëeren en verbinding met je lichaam te vergroten en te gronden in je lichaam.


Voordelen Shaktimat:

- kalmeren zenuwstelsel

- ontspanning in je lichaam

- meer contact met je lichaam

- beter slapen

- vermindering hoofdpijnklachten

- verbetering doorbloeding in je rug en nek

- verdieping in je ademhaling

- betere concentratie

- meer blij en rustig overal gevoelDe spijkermat heeft in ieder geval al geholpen bij mensen met de volgende klachten:

 • Gespannen, pijnlijke en stijve spieren

 • Niet goed kunnen ontspannen, stressklachten

 • Slaapproblemen: moeilijk in slaap komen of niet goed doorslapen

 • Slechte doorbloeding

 • Pijnklachten en reumatische klachten

 • Fibromyalgie

 • ADHD

 • Rugklachten

 • Vermoeidheid, weinig energie hebben

 • Hoofdpijn, spanningshoofdpijn

 • Burn-out klachten

 • Veel nadenken, piekeren (een vol hoofd)

 • Pijnlijke en vermoeide voeten

Mag iedereen een acupressuur mat gebruiken?

Een acupressuur mat niet voor iedereen bestemd. Zo wordt het afgeraden bij huidproblemen. Tenminste zolang die huidproblemen zich bevinden op de plek waar je het matje wilt gaan gebruiken. Doordat een Shakti matje beschikt over scherpe puntjes, kan dit de huid namelijk nog meer beschadigen. Daarnaast kun je een spijkermat beter niet gebruiken bij problemen met bloedstolling, of bij gebruik van bloedverdunners. Ook zwangere vrouwen moeten vooraf hun dokter contacteren, om te checken of het gebruik van een spijkermat verstandig is.Ik heb de shaktimat gekocht. Er zijn vele andere goedkopere vormen van de mat. Check zelf of bestel een bij hen:
106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

RELAXATION IS THE KEY TO BEING HAPPY AND HEALTHY

Conscious Relaxation for a Healthy Life Stress is a common problem in our busy lives. We are constantly exposed to all kinds of stimuli and responsibilities, which can lead to chronic stress and negat

Kom tot rust met een koffie klysma?

Herstel het contact met je lichaam. Detox en reinig mentaal, emotioneel, fysiek en energetische met koffie klysma’s. Je lichaam is je thuis. Hoe ga jij om met je fysieke huis? Moeheid, depressief, ne

Comments


bottom of page