top of page

Het verlangen naar de perfecte liefdesrelatie


In essentie verlangen we allemaal naar die ene liefdesrelatie. De relatie die aanvullend is, complementair, leuk, passievol, verdiepend, geil, vreugdevol en liefdevol. Nu is de mens niet opgevoed in het hebben van een liefdevolle relatie. Het is iets wat je natuurlijk doet, waar je in terecht komt en relaties ga je aan. Door je opvoeding, omgeving en je intrinsieke beweging en motivatie van binnen ga je een relatie aan, maar er zit een weten binnen in jou en lichaamsbewustzijn wat een goede relatie is of een goede aanraking is en wat niet.

Liefde is een gevoel, een bewustzijn wat je bent. Het is niet iets wat je creëert. Wat je wel creëert is een getraumatiseerde persoonlijkheid die vanuit angst de liefde tegenhoudt, blokkeert en niet toelaat.


In essentie zijn we allemaal liefdevolle affectieve wezens. We houden van knuffelen, lichamelijk contact, seks, diep in elkaars ogen kijken, samen ademhalen en tot rust komen. Om dit toe te staan is er overgave nodig in jezelf en het kennen van jezelf.


Liefdesrelaties gaan over de relatie die je hebt met jezelf. Hoe liefdevol ben je naar jezelf toe? hoeveel zelfreflectie is er? Ben je in staat aan te geven wat je behoeftes zijn en verlangens? Ben je in staat deze te herkennen, te voelen, te erkennen?


In de menselijke relaties zijn vele mensen pleasers en op de ander gericht. Aanpassen en de behoeftes van anderen vervullen, maar waar ben jij? Waar blijf jij?


Het hart is de plek waar de ziel woont en huist. Het is een energetische plek die dicht slaat door verdriet. Je buik en bekkenbodem slaan dicht door schaamte, schuld en angst. Het is vaak verdrietig als er strijd en geweld in relaties is, want het laat een donkere deken achter in het hart waardoor het niet stroomt.

Het hart wil vrijuit stromen en vrij zijn. Het is ook essentieel om de vrijheid van liefde in jezelf te voelen. Liefde wil geluid maken, stem geven, stralen, geven en ontvangen, genieten, lachen, extatisch zijn, verzorgen en delen. Bovendien wil liefde dat jij de liefde voelt in elke cel van je lichaam. Liefde is een stroom binnen in jou wat zich centreert in je hart. Zelfliefde is houden van elke onderdeel en elk aspect van jezelf.


Houden van je lichaam zoals je geboren bent. Houden van je persoonlijkheid, zoals je vandaag bent. Jezelf accepteren, waarderen, vertrouwen en respecteren. Jezelf zijn is een grote deugd en voor vele een moeilijke opdracht.


Wanneer je in het zijn aanwezig bent, voel je je vaak rustig, in verbinding, sereen, tevreden, ontspannen, vreugdevol en kalm. Je voelt vrede en ontspanning en ook enthousiasme, passie, drive, creativiteit, kracht en blijdschap. Het is een gevoel van binnen in jezelf aanwezig zijn en er ontstaat dan vanzelf inspiratie om je zielenopdracht uit te voeren.


Je zielenopdracht heeft altijd met liefde te maken. Want we zijn liefdevolle wezens, ontstaan uit een goddelijke bron. Naar de aarde gekomen om de frequentie die jij bezit te zijn. Je bent hier niet gekomen om bang, klein, getraumatiseerd en onzeker te zijn. Je bent hier om angst te overstijgen, je menselijke beperkingen te overtijgen en een bron van creativiteit en liefde te zijn.


Ja jij ook!


Ook jij bent een hoog ontwikkelde ziel met menselijke behoeftes en verlangens die er mogen zijn. Jij mag naar een super fijne liefdesrelatie verlangen en deze ook geheel aantrekken.

Start met het visualiseren met wat voor persoon je zou willen zijn. En visualiseer ook wat jij te bieden hebt voor een ander. Er is ook iemand die jou zoekt. Ben je niet tevreden met jezelf, start vandaag met het veranderen van die persoonskenmerken en zorg dat je klaar bent als je iemand ontmoet.

Voel: heb je iemand nodig om iets te helen? Om te groeien? Om van te leren? Om mee te leren zijn? Wil je je seksualiteit verkennen? Wil je kinderen? Wil je je leven met iemand delen? Wil je reizen maken met iemand? Wil je en soul mate?

Wees specifiek met de details van de liefdesrelatie die je wilt, voor je ziet of romantiseert. Op televisie laten ze ons dingen zien die niet reëel zijn. Relaties zijn 2 mensen die samen leven met hun eigen persoonlijkheid, grenzen, normen, waarden, dromen, passie en eigenaardigheden.


Het is samen werken, balans vinden, praten en keer op keer reflecteren op jezelf. Relaties hebben geen kader of eenvoudige structuren, want met een ander heb je weer een andere relatie en andere structuren. Liefde gaat over jezelf.


Hoe ontvang jij liefde, hoe geef jij liefde. Wie ben jij? Ken jij jezelf? Durf je op onderzoek uit te gaan en durf jij je schaduw en licht te omarmen. We hebben allemaal schaduw kanten en licht kanten. Wil je daar mee omgaan? en kan je in een relatie zijn als het even niet goed gaat? Als de romantiek er even niet is?


Ben je bereid aanwezig te blijven? Te groeien? Te werken? Te investeren? Te reflecteren? Naar binnen te gaan en jezelf te omarmen en kwetsbaar te zijn?

Relaties zijn 2 mensen die samen komen en tijd in het leven delen. Hoe lang dit gebeurt is aan de tijd of aan elkaar. Je kan alleen maar goed voor jezelf zorgen en op je eigen benen blijven staan. Keer op keer in de verbinding met jezelf blijven en jezelf niet afwijzen of verlaten.

Dat is al een hele kunst, laat staat dat je afwijzing of verlating voelt in de communicatie of beweging van de ander. Je eigen pijnstukken worden geraakt en dat is normaal. Relaties zijn spiegels voor de ziel!!


Ben jij bereid om de liefdesrelatie met jezelf aan te gaan en kwetsbaar te zijn naar jezelf en durf je te voel wat jij nodig hebt en kan jij dat aan jezelf geven?


Het voelt soms als een eenzame reis, maar het is de meest vervullende en magische reis wanneer jij de liefde in jezelf vindt en aanwezig bent en blijft bij jezelf.


Liefde ben jij namelijk! Hoe meer jij in je liefdeskracht staat…hoe meer je een partner aantrekt met dezelfde liefdeskracht of iemand bij wie je zo uitgedaagd wordt om in je liefdeskracht aanwezig te blijven.

Onthoud, je krijgt niet vaak de gemakkelijkste weg. De verbinding met je ziel is de weg naar binnen en je krijgt vaak "de uitdagingen" om naar binnen te gaan en je te verbinden met je ziel. Dat is de reis van liefde. De meeste perfecte relatie is de intieme relatie met je ziel.


Jij bent liefde! Onthoud dat! Iemand kan lief voor zijn zodat je de liefde in jezelf voelt. Maar jij bent liefde en jij voelt liefde.

Maak het groter, elke dag!

Geniet van jezelf!


Je bent het waard!

Focus op jezelf en de perfecte relatie zal je voelen binnen in jezelf en reflecteren buiten jou!
177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page