top of page

Dit is het einde, het is goed zo, dank je wel voor alles.

“How many roads must a man walk down, before you can call him a man”- Bob Dylan

How many seas must a white dove sail Before she sleeps in the sand? Yes, and how many times must the cannonballs fly Before they're forever banned? The answer, my friend, is blowin' in the wind. The answer is blowin' in the windPff hoe heb ik het volgehouden? Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen? Het klinkt dramatisch en zo is het misschien ook wel. Dit, hoe ik leef is allemaal een illusie.


Ik ben klaar om mee te lopen met deze kudde. Een kudde waar ik gewoon niet thuis hoor. Ik denk anders, ik voel anders, ik wil anders.


Ik loop al jaren mee en kijk naar me. Niemand zou denken dat ik ongelukkig ben of ongezond. Ook ik zelf niet, maar ik ben het diep van binnen wel. 

Weet je wat het probleem is? Onderhandelen. Ik onderhandel als een idioot met mezelf. Mijn hoofd en mijn hart. Ik ben niet de enige.


Na de dood van mijn vader is alles anders geworden. Ik begon met mijn gewicht te schommelen, ok ik ging voorbij de 20 jaar, met veel emoties, voeding en andere omgeving. Ik dronk alcohol, vele feestjes, veel lol, verschillende vriendjes, studeren en ontdekken. 1 ding kwam altijd terug en dat was mijn ziek zijn. Altijd als het te veel werd dan boem, was ik verkouden en had de griep. Het werd een ritme.

Te veel, te druk en ziek. Ik begon ernaar te luisteren en pakte het op als, ik moet beter luisteren naar mezelf. Dus ik ging uitzieken en rusten en weer door met mijn leven. Dit had ik al sinds ik kind ben. Te veel, te druk, verkouden en griep. Zo normaal!!


Toen kwam de 2e klap in mijn leven. Fysiek, emotioneel, mentaal een groot trauma, een ongeluk met de dood voor m’n ogen en een bijna dood ervaring. Ik weer rust, uitzieken, 2 jaar laten was ik pijn vrij en ging weer werken en verder met mijn leven, alleen dit keer was er wel iets anders. Er kwam een energetisch aspect bij.


Ik begon voor mezelf te werken en de stress van geld en werd kwamen erbij. Sinds ik 22 ben behandel ik mensen met lichamelijke en emotionele klachten. Ik zag allemaal pijn, trauma, ongezondheid en ongelukkige mensen. Dit was jaren mijn omgeving. Ik was de hulpverlener.


Na mijn ongeluk, ik studeerde een post hbo, begon ik aan mijn mediumschap en yoga kwam op mijn pad. Er kwam een andere verdieping in mijn leven. De spiritualiteit kreeg ruimte. Ademruimte kreeg ik! Mensen om me heen die meer gelijk waren, al zag ik hetzelfde. Mensen werken met energie, zijn gevoelig maar nog ongezond en ongelukkig.


Ik wilde graag een relatie, een maatje om het leven mee te delen en kinderen. Ik wilde ook huisje, boompje, beestje. Elke relatie was na 3 maanden weer klaar en ik besefte dat dit het niet was.

Ik verkocht mijn praktijk en ging op reis. Ik maakte yogareizen en ging aan de slag met mijn gezondheid fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Ik ging helemaal vegetarisch eten en voelde me fit en vitaal. Ik had mijn oude lichaam terug en mentaal was ik helder. Ik was buiten, in de natuur en met leuke mensen. Ik raakte meer in een trance en ontwikkelde mezelf naar een ander niveau.


Er opende een waarheid binnen in mijn die niet makkelijk voor me was. De waarheid was ik zelf, ik zag en voelde wie ik ben en was geworden.

Ik was bedekt door mijn familie trauma’s en mijn eigen stem of ruimte werd onderdrukt. Ik zocht naar bevestiging bij anderen en wilde goedkeuring van hen die me dierbaar waren.


Het is zo paradox want de mensen die ik al jaren zo dierbaar heb, behandelen mij al jaren alsof ik raar ben.

Mijn anders zijn was voor iedereen helder en duidelijk. Als sinds ik klein ben en wat werd er mee gedaan? Ik moet me aanpassen en dat deed ik.


Ik paste me aan. In eten, in gedrag, in woorden, in mijn eigen beeld. Ik was zo onzeker en bang. Verlaat me niet, want ik hoorde alleen maar, jij ook altijd. Jij maakt alles stuk.


Ik noem mezelf niet hoog gevoelig, want ik vind het een term en ik zie mezelf weer anders. Maar ik ben hartstikke hooggevoelig. Ik ben niet een beetje gevoelig, nee man ik voel alles. Heldervoelend, horend en ziend en mensen denken dan meteen dat ik de toekomst kan zien, nee joh, ik zie de mens voor wie die is. Ik zie helder, ik hoor helder, ik voel helder. De waarheid dus.

Waarom zijn mensen ongelukkig en ongezond? Omdat zij, wij, ik niet ons hart volgen. Omdat we mee hobbelen met een kudde die helemaal niet de jouwe is. 


Ik hobbel al jaren mee met een kudde koeien terwijl ik een paard ben. Iedereen weet het en ziet het en iedereen houdt elkaar voor de domme. Hey koe zeggen ze tegen mij, en ik maar denken dat iedereen zo sterk is als ik. Terwijl ik niet zie dat ik een paard ben en zij een koe en zij willen dat ik ben zoals zij. Kom eet dit. Doe dit, praat zo...


Boe! Neee hihihiiiiiiiiii


Praat niet zo hard. Zeg die dingen niet. Het klopt niet jij egoïstisch kind. Jij denkt verkeerd, jij ziet de dingen verkeerd en jij leeft verkeerd. Hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord. Jij bent zo raar meisje.

Ik snap wel dat ik de kracht moest vinden om me los te maken van deze emotionele manipulaties en mis-handelingen. Blijf bij ons paard, verlaat ons niet. Jij bent de kracht waar wij op voortgaan. Jouw kracht en energie maakt het voor ons lichter, maar we doen net alsof we dat niet zien en weten, maar je bent zo speciaal en ga niet weg.


Ja, liefde is kracht en ik ben een liefdeskind. Mijn ouders hielden echt van elkaar en ik was gewenst. Ik koos voor dit gezin en dit leven voor de liefde die er in iedereen van mijn dierbare woont en leeft. Ik hou van hen, stuk voor stuk. Bedankt voor de manipulaties en de mis-handelingen echt, door jullie snap ik hoe fucked up ik ben en de wereld om me heen.


Hoe ik me aanpas en doe alsof. Het is klaar, dit is het einde. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid en geluk.


Ja, ik wil een man, ja ik wil kinderen en hou op te zeggen dat ik zielig ben en ik moet opschieten. Denk je dat ik dat zelf niet voel? Dat er een klok is die tikt? Ik ben zielig, omdat ik luister naar jullie en niet mijn eigen hart volg.


Veranderingen kosten tijd en het is een feit, er gebeurt iets heftigs in je leven en je kan veranderen. De wake up call, you need it!


Ik hoor een bel!! Hallo! Hallo! Hallo! Je bent al lang wakker, tijd om op te staan en met je eigen kudde mee te lopen. Je eigen gezin, je eigen familie, je vrienden en je geliefden.

Ik ben geen hulpverlener meer en ga geen mensen meer helpen. Wil jij een verandering in je leven, dan ben ik hier om bij je te zijn, naast je te lopen en je te inspireren. Jij moet het doen.


Er zijn vele mensen ons voor gegaan. De mensen die je inspireren, waar je hart van open gaat, een leven dat je zegt... jaaa ik ook!


Dat wil je hart en ga dat realiseren. Als je aangetrokken bent tot een type leven, een land, een groep, een vibe, dan geeft je ziel je een boodschap.


Ik ben geen huisje, boompje, beestje mens. Ik ben een bomen, beesten, water, vuur, aarde, knuffelen, warmte en mensen mens. Kijk me zitten! 3 hoog met 2 katten, zelfstandig ondernemer en werk alleen en al mijn vrienden zijn druk.


Druk met werken, geld verdienen en hun gezin. En als we dan samen zijn dan gaan ze alcohol drinken en praten over alles wat de waarheid passeert. Ik word dan aangekeken dat ik saai ben, omdat ik thee drink of biologische sapjes. Saai hoor jij. Ja mijn hoofd zegt niet voor niets, ik kan beter niet heen gaan ik heb niets te vertellen en ben saai.


Je word een beetje een papegaai van de omgeving. Ken je dat. Je gaat meepraten en hoort de stemmen in je hoofd. Ik hoor alleen maar negativiteit. Je praat te veel, je schrijft te lang, heb je nou alweer iets nieuws. En ik ja ik praat te veel, ik schrijf te lang en kom ik weer met wat nieuws. Wat zullen ze wel niet van me denken! What the fuck!


Ik hoor, ik zie, ik voel. Tsja jij bent ook zo gevoelig, lastig voor je hoor. Ik ga meer en meer op alleen en zo word ik een paard alleen in de weide en de koeien die voor aan staan zeggen allemaal Boee boee boee. Ze bedoelen allemaal, kom nou mooi krachtig paard, ik mis je kom bij ons eten en leven, maar ik hoor Boee Boee.


Ik versta dus geen koeien taal maar paarden taal. Hihihihiiiiii oh dat maakt me zo blij! De hele dag dat krachtige geluid van galoppeerde paarden langs me in een cadans. Op elkaar afgestemd en in een ritme. Vrijheid, blijheid en hihihiiii. Liefdevol, spiegelend, confronterend, eigenzinnig en zo sterk. 

Jaaaaaa mijn familie! Hihihiiiiiiii


Ik maak me fysiek klaar. Ik reken af met mijn koeien imago van mijn lichaam en ga paarden voer eten! Dat wat ik nodig heb en niet de koeien. Ik heb een atletisch lichaam en mijn haren glanzen. Als ik lach, heb ik zon grote lach dat mijn ogen stralen. Ik ben groot en kan overweldigend zijn.


Mensen zeggen allemaal tegen mij; nee joh je lichaam is mooi zacht en rond dat hoort bij het spirituele werk. Ja en ik nog luisteren ook. Weer onderhandelen. Oh ja mijn lichaam is goed zo. Nee man!! Ik ben de hele tijd ziek, zo ziek dat het in mijn hele systeem chronisch is geworden. Ik doe alsof het normaal is maar dat is het niet meer! Ik moet veranderen voor mijn eigen best wil!


Ik heb al jaren een complex en het is nergens voor nodig. Ik ben ik. Dit is mijn huis, mijn lichaam en ik moet hier goed voor zorgen. Voeding, beweging, omgeving, aandacht, bewust zijn, knuffelen, rust en genieten.


Gewoon aanwezig zijn in dit leven is mijn les en doel.


Ik ga een stuk grond zoeken in de natuur vlak bij de zee. Ik denk Spanje. Ik ga Spaans leren en mijn Engels verdiepen. Ik ga internationaal werken en mijn paardenkracht inzetten. Ik ontmoet een krachtige man die in vrijheid wil leven. Samen creëren we onze eigen familie. Mijn kudde en ik bouwen een mooi centrum waar mensen kunnen verblijven om de verandering die ze nodig hebben toe te passen. Via zelfverantwoordelijkheid met voeding, beweging, natuur en mensen om je heen.

Alle elementen horen bij elkaar en versterken elkaar als je wilt helen en onthaasten.


Zeg nou zelf, we leven toch in een stress maatschappij waarin iedereen alleen maar zegt, geld, werk, bezit, macht, sex en alcohol. Pfff vechtscheidingen, elkaar vermoorden, kinderen verkrachten, porno, zinloos geweld, zelfmoord.


Iedereen heeft zijn les te leren en ik keer me er niet van af en kies wel voor de positiviteit in mijn leven en die hebben deze koeien niet. Ze doen alsof. Ze zien niet hoe mooi koeien zijn. Hoe liefdevol en zacht. Hoe zorgzaam en krachtig ze zijn. Nee ze zeggen de hele dag boeee, boe boeeee en lopen achter elkaar aan. Nu hierheen, nu hier heen. Samen eten en weer door gaan.


Nog erger, kom spuit me vol en ik produceer melk zodat de mensen kunnen eten en het kalf gaat naar het slachthuis om opgegeten te worden.


Ja, we worden opgegeten door elkaar. Niets meer authenticiteit, nee je kudde bepaald wie je wordt en bent.


Het is tijd voor jou zeg ik. Maak je los van je kudde. Schud de negatieve obsessieve overtuigingen van je af. Jij bent jij, uniek in je soort en hebt alle recht om het leven te leven wat jij wilt en wat voor jou bestemd is.

Maak geen einde aan je leven maar begin opnieuw. Vind jezelf, vind de liefde en straal zoals je nog nooit gestraald hebt.


Neem verantwoordelijkheid voor je acties en wijs niet naar anderen. Jij maakt de verandering en jij bent waar je op wacht. Geloof mij, als jij het pad gaat bewandelen van je hart, zal alles naar je toe komen wat bij je hoort en past.


Hihihiiiiiiiii dit is hoe ik wil leven. Vol geluk, plezier, avontuur en afwisseling. Als een vrij wild paard. I go with the wind.


Yes, and how many years can a mountain exist

Before it's washed to the sea?

Yes, and how many years can some people exist

Before they're allowed to be free?

Yes, and how many times can a man turn his head

And pretending that he just doesn't see?

The answer, my friend, is blowin' in the wind

The answer is blowin' in the wind

Yes, and how many times must a man look up

Before he can see the sky?

Yes, and how many ears must one man have

Before he can hear people cry?

Yes, and how many deaths will it take 'til he knows

That too many people have died?

The answer, my friend, is blowin' in the wind

The answer is blowin' in the wind


I love you Maneesha

You are born to be free and change the world.


Maneesha Sluyzer

22 juni 2018

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page