top of page

10 Soul Stations gechanneld via qhht sessies en mijn Hogere zelf Aurealis


The Embodiment of Love bevat naast 9 stappen 10 Soul Stations naar

meesterschap van zelfrealisatie om een belichaming te zijn van Liefde​


Bewuste levensstijl Spirituele practice Ontspanning en slaap Plantaardige voeding Liefdevolle positieve mindset Belichamen van emoties Liefdevolle communicatie Intieme relaties Bewegen voor het belichamen van kracht

10. Natuur, de nieuwe en moeder aarde


Bewuste levensstijl

Om te veranderen, te verwerken, te groeien, bewust te worden en los te komen van spanning en stress is het nodig om goed te kijken naar je manier van leven. Leef jij in je eigen ritme en tempo of hobbel je mee in de stroom van de omgeving en anderen. Bewust leven vraagt om te onderzoeken, te luisteren en te kijken naar alle aspecten van je leven. De relatie met jezelf, met anderen, je leefomgeving, werk, gezondheid, woonsituatie, de natuur. Leef jij je levensmissie? En wat is je levenshouding? Wat zijn je normen en waarden? Je eigen persoonlijke code? Je grenzen? Je passie, creativiteit en je drive om je bereiken wat je verlangt? Vervulling van je eigen behoeften is mogelijk. Dit vraagt bewust zijn, bewuste keuzes maken, bewust leven en bewust kiezen voor het leven waar jij van droomt of wat jouw hart je vertelt. Bewust leven is leven in het moment en zijn met alles wat is. Een magneet zijn, een energie waarmee je alles naar je toe trekt wat bij jou hoort. De stap die jij moet zeggen is Ja, ik kies ervoor om de leider te zijn van mijn eigen leven. Ik ga leven in plaats van overleven. Ik kies liefde en ga met zachtheid en compassie naar mijn angsten en pijn kijken. Ik overwin mijn obstakels, mijn blokkades en durf te leven. Ik begrijp dat ik mijn angst niet ben en ik heb begeleiding nodig om deze verandering te voelen, te zien en te begrijpen.


Spirituele practice

Om verandering toe te passen in je leven, bewust te leven, heb je tijd nodig voor jezelf om te reflecteren. JE hebt het nodig om jezelf te horen, te voelen en te zien. Daarvoor mag je even stil staan en met jezelf zijn. Wat je mag begrijpen is dat de aarde momenteel in een lage vibratie leeft, dit noemen we ook een 3 dimensionale energie. Het is een lage trilling die jou onbewust meeneemt in “het aanpassen” met stress, spanning, negatieve gedachten, onzekerheid, angst, obsessieve gedachten, afwijzing en verlatingsangst. Met een spirituele practice of beoefening kan jij leren verbinding te maken met jezelf, je hart, je gevoel, je lichamelijke sensaties en gedachten. Je gaat je focussen op het verhogen van je energie. Hiermee breek je sneller door je obstakels en blokkades heen. Je traint je geest om los te komen van de omgeving en af te stemmen op de bron, je ziel of hogere zelf. Je geeft bewust aandacht aan jezelf voor vertrouwen, liefde, verbinding en focust op dat wat jij wilt aantrekken in het leven. Het proces van je spirituele verandering kan niet zonder momenten van beoefening en training van focus en aandacht op jezelf. Om te voelen moet je los komen van je omgeving, prikkels, zorg, verantwoordelijkheid en moeten.


Ontspanning en slaap

De weg naar gezondheid en gelukkig zijn en blijven is ontspanning. Denk hierbij aan ontspanning in je denken, lichaam en ziel. Wanneer we goed slapen herstelt het lichaam zich. We hebben slaap nodig om de processen in ons lichaam ruimte te geven. Onze bron van energie is net een batterij, we moeten opladen om draagkracht en veerkracht te hebben emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel. We hebben rustmomenten nodig om in onze kracht te blijven en in verbinding met ons zelf. Stress, druk en chaos zorgen voor ziekte en onrust. We zitten vaak in een overdrive met zorgen, zorg voor anderen, pleasen, aanpassen en alert zijn op de omgeving, van alles moeten en je best doen. Dit zorgt voor een negatieve stimulans aan je zenuwstelsel. Het gaat meer en meer spanning vertonen en hierdoor komen er lichamelijke en mentale klachten. Bij voldoende rust en slaap wordt het andere deel van je zenuwstelsel ingeschakeld en kom je sneller in contact met je gevoel en wat je nodig hebt. Vaak is dit rust. Wil je positief denken? liefdevolle relaties aangaan en hebben? zorg voor voldoende ontspanning en rust. Maak tijd voor jezelf via je spirituele practice. Kies zelf wat dit voor jou is. Zorg voor een goede nachtrust, rust momenten op je dag of in je week.


Liefdevolle positieve mindset

De essentie van gezondheid en gelukkig zijn is een liefdevolle en positieve relatie met jezelf. Je kan je denken besturen en beïnvloeden. Om een positieve en liefdevolle relatie met jezelf te hebben is het nodig om je geest te her programmeren. Je bent namelijk geprogrammeerd met een denkpatroon wat je hebt opgebouwd uit je jeugd en via de levenslessen die jij hebt meegemaakt. Je hebt inzicht en controle nodig in je denkpatronen. Jij kan jezelf beïnvloeden om met vertrouwen, dankbaarheid en een open hart in het leven te staan. We hebben allemaal een duivel en een engel in ons denken. Angst, ons duiveltje beïnvloed je overlevingssysteem met vechten, vluchten of bevriezen. Hierdoor ben jij je eigen vijand of je eigen beste vriend. Kies ervoor om je eigen beste vriend of vriendin te zijn en ga deze relatie aan met jezelf. Je hele leven zal hierdoor veranderen. Ga een liefdevolle moeder of vader worden voor je eigen innerlijke kind wat niet heeft ontvangen wat het nodig had. Aandacht, tijd, warmte, verbondenheid en liefde. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven, hou op met jezelf te bekritiseren en omarm jezelf in liefde en warmte. Jij hebt deze vaardigheden allemaal in handbereik. Je mag je weg weer terug vinden. Herinner weer wie je bent en kom thuis. Thuis in je hart.


Belichamen van emoties

We zijn als mens kwetsbaar. De hele dag ervaren we en voelen we emoties door ons lichaam en we hebben niet of slecht geleerd hoe we hier mee om moeten gaan. De meeste van ons drukken emoties weg of negeren wat er van binnen gevoelt wordt. Je bent een voelend wezen en via jouw lichaam ervaar jij alle emoties. Leer om te gaan met boosheid, angst, verdriet en blijdschap, want het zijn normale emoties die jij voelt en die je iets vertellen. Zie je emoties als vrienden, communiceer met je vrienden en wijs ze niet af of negeer ze niet. Wat wil je me vertellen gevoel? Het zijn energie stromen die door je heen gaan. Hallo, hier ben ik, zegt je gevoel. Voelen betekent openen, zachtheid, vrede en rust. Laat oude emoties los en reinig jezelf om zo open te staan voor vertrouwen, liefde, rust, ruimte, vrijheid en verbinding. Communiceer met jezelf. Vindt de weg weer terug naar je hart en durf jezelf en je gedachten toe te spreken. Ik ben de baas over mijn gevoelens. Pak de controle terug en laat je gevoelens jou niet de baas zijn. Je bent je gevoelens niet, je voelt ze alleen heel sterk.


Liefdevolle communicatie

Jij bent belangrijk om in aandacht en liefde te communiceren met jezelf en anderen. Voor liefdevolle communicatie moet je verbonden zijn met je eigen gevoelens om onderscheid te kunnen maken in de situatie wat er gebeurt. We zijn geneigd om dingen persoonlijk te nemen, “het ligt aan mij”, terwijl dit niet altijd het geval is. Liefdevolle communicatie vraag of de waarheid. Wat wil ik? Wat voel ik? je moet jezelf serieus nemen. Wanneer je dit niet doet en je eigen behoeftes en verlangens niet helder hebt, blijf je meer geven dan ontvangen. Wanneer je denken verandert is in positiviteit en jij je veilig voelt in jezelf, ben je in staat om naar jezelf en een ander aan te geven wat je nodig hebt, verlangt of bedoelt. Grenzen aangeven, voor jezelf opkomen en jezelf uitspreken is liefdevol communiceren. Kom los van oude pijn en verwachtingen en vertrouw jezelf. Laat oude programmeringen los, het verleden en je please gedrag. Stap in een relatie met jezelf en anderen die bevredigend en voldoening geeft aan jezelf en je leven. Liefdevol communiceren moeten we allemaal leren, want we zijn onvermogend om de juiste woorden te gebruiken. Net als een andere taal leren, mogen we ook leren wat liefdevol communiceren is met elkaar. Geloof me, weinig mensen hebben deze vorm van communicatie onder de knie.


Intieme relaties

Het is niet vanzelfsprekend om goede en gezonde partner relaties, vrienden of werkrelaties te ervaren of te hebben. Velen van ons zijn opzoek naar de betekenis van het leven, voelen zich anders, alleen en eenzaam diep van binnen. We zijn op zoek naar de hart tot hart verbinding in liefdesrelaties, familie, in vriendschappen of kring er om heen. We zijn opzoek naar die liefdevolle communicatie die velen van ons niet spreken. Wel proberen, maar het is soms trekken aan een dood paard of zo je best doen. Begrijp me nu, je hoort me toch?.....nee ik voel me niet begrepen, niet gezien, niet gehoord. Je kan jezelf niet zijn. In relaties is er vaak veel onbegrip, afstand, gewelddadige communicatie of “het beter weten”. De kracht van goede intieme relaties is de relatie die we hebben met ons zelf. Zonder schaamte, schuld, afschuw of afwijzing. De ware liefde, passie en creativiteit leeft binnen in ons. We hebben elkaar nodig om vrij te komen van blokkades en we hebben contracten met mensen om te leren van pijn en dit te transformeren naar liefde en vertrouwen. We zijn spiegels voor elkaar. Positieve en negatieve. Het is aan ons om een goede relatie te hebben met onszelf en dit te behouden. Je bent bevoorrecht om de liefde van jezelf en een partner, kring, familie of vrienden om je heen te hebben en het beste uit je halen. Jij bent op aarde om te stralen en begrijp dat jij deze verbinding in gang kan brengen door je eigen werk te doen. Ervaar de juiste back up, inspiratie, steun en liefde uit je naasten en heb lief. Werk aan je eigen relatie met jezelf en trek de mensen aan die je nodig hebt. Durf jezelf te voelen, te zien en te horen. Je hebt al je antwoorden al binnen in je. Kies voor jezelf en verbind met je hart. Kies liefde, er is namelijk zo veel liefde. Mensen zijn gewond en ze hebben jou en ons nodig om te openen en de liefde te leren vertrouwen. Zet de beweging in. Begin bij jezelf.


Plantaardige voeding

Voeding is de bouwstof voor ons brein, ons lichaam en onze energie. We weten allemaal dat groente en fruit eten gezond voor ons is. Plantaardig eten bevat alle vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond en vitaal te zijn, te herstellen, op kracht te komen en vrij te zijn van zware energie van binnen. Je lichaam wil lichte voeding om je spirituele ontwikkeling en liefde te bevorderen. Je ziel is een bron van energie en stroomt door je lichaam heen. Plantaardige voeding bevat energie wat de voeding is voor de ziel! Plantaardige voeding zorgt voor een bijdrage aan rust in je systeem, waardoor de processen makkelijker verlopen en lichaam en geest meer en meer in rust en vrede komen. Tevens zorgt plantaardig eten voor een ander bewust zijn. Je wordt je meer en meer bewust hoe je met dieren, de natuur en materialen omgaat. Voeding kan niet vergeten worden in je heel wording en de relatie met jezelf. Het is essentie, de motor, je benzine, je bouwstoffen om te groeien en te veranderen.


Bewegen voor het belichamen van kracht

We onderschatten het belang van een stabiel, soepel en krachtig lichaam. Het zorgt namelijk voor balans. Wanneer het lichaam in balans is ben je in staat het leven makkelijker te dragen, wanneer het moeilijk is. Je lichaam is je basis, je fundament wat je denken, je voelen en je ziel behuisd. Je moet je lichaam ondersteunen met sport en beweging, anders krijg je sneller lichamelijke klachten, omdat je te instabiel bent of er te veel spanning is om je lichaam bij elkaar te houden. Ook is rustig bewegen nodig om te voelen, te verzachten en tot rust te komen. Nodig jezelf uit om flexibel te blijven met een sport en beweging wat bij jou past. Beweeg buiten, wandel, fiets, loop de trap op en af en let op je ademhaling. Een goede ademhaling houdt je bekkenbodem, buik en organen ontspannen en stabiel. Mentale kracht en fysieke kracht horen bij elkaar. Om emotionele kracht te belichamen mag je verzachten en leren zijn met je gevoel. Rustige yoga is een mooie vorm wat je uitnodigt om emotioneel veerkrachtig te zijn.


Natuur, de nieuwe en moeder aarde

Moeder aarde zorgt voor ons met voeding uit de bodem, groente, fruit, zuurstof, water, zon, maan en energie. Het is aan ons om deze aarde die zo goed voor ons zorgt om haar gezond te houden We zijn omringt door de prachtige natuur om ons heen en de natuurwezens die als energie er wonen. We zijn niet alleen op de aarde en wij zijn om een reden, met een doel, missie en les op deze aarde. De natuur heelt ons, brengt ons terug in ons centrum en is de fundatie van ons bestaan. Wanneer we uit balans zijn en onze passie en doel kwijt zijn in het leven, zien we niet meer dat we een eenheid zijn met andere energieën. Het is essentieel voor ons om terug te komen in onze eigen natuur, onze bron en onze inspiratie. We zijn verbonden aan een groter geheel en dragen bij aan een positieve en gezonde aarde. Wil je bezield leven en de ware liefde in heel je zijn ervaren. Ga dan diep naar binnen, naar de kern van je zijn en zie dat jij, net als de aarde, een creator bent van het leven. De cirkel van wedergeboorte en dood. Niemand ontkomt aan de pijnlijke lessen hier op aarde. Het is aan ons om te verbinden met onze eigen bron, om te herinneren wie we werkelijk zijn en waarom we hier zijn. We zijn een onderdeel van deze aarde. Water, vuur, aarde, lucht en ether om ons heen, in ons lichaam, we zijn een. Het leven gaat niet over jou alleen, het gaat over ons.


Dit werk ik verder met je uit in de trainingen en sessies.

Liefs

Maneesha


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page