top of page

Helen van oude pijn, angst en depressies


Het helen van de diepe wonden van het leven

Wanneer je te maken krijgt met pijn, veranderd het je leven. Deze ervaring, die soms al plaats vindt gedurende je geboorte, na de geboorte, in je vroege kinderjaren, gedurende je leven, creëert een imprint in je systeem. Wanneer de geest zich ontwikkeld als ego, vangt het positieve en negatieve prikkels op.

Wanneer je gevoed wordt door angst en onzekerheid, zal de ego in een overlevingsmodus denken. Het lichaam schiet in een vecht, vlucht of bevries stand. Je kan niet anders dan veel nadenken, neurotische of obsessieve gedachten vinden er plaats. Het lichaam schiet in een soort kramp, hoge snelle ademhalingen, hoge bloeddruk, spanningen en pijn in het lichaam nemen toe en er ontstaat een angst voor de angst of wel een angst voor pijn. Er ontstaat een afstand tussen voelen en denken, het lichaam en het hoofd. Vele mensen zijn slechts alleen een hoofd en leven vanuit dit gebied. Dit noem ik de geest, het denken. De reguliere zorg helpt je mee om je gedachten en lichaam te kalmeren en om te buigen tot gezonde gedachten en lichamelijke ontspanning (geest en lichaam). Vele mensen richten zich tot de huisarts en deze verwijst door richting een psycholoog, fysiotherapeut, ziekenhuis of kliniek. De alternatieve zorg doet hetzelfde, alleen pakt er andere woorden bij en het component de ziel. De alternatieve zorg werkt met lichaam, geest en ziel.

Weinig therapeuten zorgen ervoor dat jij je eigen therapeut wordt. Meestal ben jij afhankelijk van hen voor je klachten en levensvragen. Ik heb voor jou een sleutel, waarin jij je leven in eigen handen kan nemen en zorg kan dragen voor je eigen geluk en gezondheid.

Zelf ben ik opgeleid in mijn jongere jaren als dansdocente, houding en bewegingstherapeute en haptotherapeute. Als paramedicus heb ik mensen zowel preventief als curatief begeleid met hun lichamelijke klachten. Ik kwam er achter dat het lichaam en de geest een grote invloed op elkaar hebben. Als haptotherapeute, wat onder de alternatieve zorg valt, heb ik vele mensen begeleid in het voelen via het lichaam. Wanneer pijn via het lichaam gevoeld wordt, krijgt het een andere taal. Gevoel is niet uit te drukken in woorden.

Na een traumatisch ongeluk waarin ik hersteld ben van zowel fysieke, mentale als emotionele pijn ben ik het pad van yoga gaan bewandelen.

Ik heb een opleiding gevolgd tot medium en healer. Ik heb vele reizen gemaakt en hierin met verschillende meesters gewerkt. Vele spirituele eenheidservaringen heb ik mogen beleven en ik heb mijn pijn uit mijn lichaam geschreeuwd. Mijn geest bevrijdt van de obstakels die mijn beperkten. Mijn levensstijl aangepast. Ik ben een centrum gestart met therapeutische yoga en zowel individuele als groepstherapie. Ik heb een eigen methode ontwikkeld The Embodiment of Divine Love waarin je de wonden van het leven kan helen door al je verhalen te voelen, te ervaren en te beleven.

Niet vertellen vanuit je hoofd, nee, om volledig de verantwoording te nemen voor je angst, boosheid, verdriet, je slachtofferschap, je overwinnaar, je haat, schaamte, schuld en fouten toe te geven. Door je te verbinden met je grootste kracht, liefde, je hart, je kwetsbaarheid. Door aan te geven dat je niet alles alleen kan in het leven en in je emotionele pijn hulp nodig hebt om te openen. Je laat jezelf zien, voelen en horen. Hiermee open je tot het hoger bewust zijn je ziel. Hiermee integreer je de ziel in je lichaam en zie je wereld op een andere manier.

In deze maatschappij zijn we gewend ons uit te drukken in woorden. Hiermee gaan we voorbij aan woorden die onzichtbaar zijn. Het lichaam en gevoel. Velen weten niet hoe ze in contact moeten komen met de taal van hun hart, omdat het hoofd zo aanwezig is en gedachten niet te stoppen. Wanneer ze denken om over gevoel te praten, komt er een oordeel dat het zweverig is, niet goed, zwak of voor anderen. De waarheid is dat hier een ontkenning zit van eigen behoefte. Kwetsbaar zijn we allemaal. Het leven is geboorte en dood, afscheid nemen en iets opbouwen, vallen en opstaan, boos, bang, verdrietig en blij zijn. Iedereen wil gezien, gehoord en gevoeld worden, maar pijn en angst zorgen voor verwijdering van dit verlangen en deze behoefte. De vraag blijft rond cirkelen in het hoofd.

Ik wil een verandering, maar hoe?

Iedereen die in ontkenning leeft van het eigen gevoel, leeft niet in contact of verbinding met zichzelf. Je leeft naar buiten gericht en ontkent een belangrijk essentieel stuk van jezelf en het leven. In de alternatieve zorg is er een hoek: spiritualiteit. Vele mensen hebben geen idee wat het is, oordelen alsof het vies is of eng. Is voelen zo eng? Voor velen wel. De angst voor het onbekende, daar blijven de meeste mensen ver weg van. Waarom? Omdat het onbekend is en in angst leven is veilig.

De grap is, ieder mens heeft een zesde zintuig. Leeft er dagelijks mee, benoemt het niet.

Zo zijn er mensen die volledig in de bewoording zitten van de spiritualiteit en velen niet. De grootste zieners zijn niet de grootste mediums. Het zijn gewoon vaders en moeders, opa’s en oma’s, kinderen of je vrienden. We doen er allemaal gewoon zo geheimzinnig over en worden vaak voor gek verklaard. In de maatschappij slaan we een essentieel onderdeel van ons zelf over. De ziel. Wanneer we te maken krijgen met de dood en er een dood lichaam voor je ligt, ervaar je dat het leven er uit is. De bezieling van de mens. Het belangrijkste onderdeel van het leven is de ziel. Zonder ziel leven we niet.

De ziel is je eigen blauwdruk, het maakt jou zo uniek en speciaal. Natuurlijk ook hoe jij eruit ziet, maar dat is een buitenkant. Je binnenkant is de essentie van jou.

Heb je wel eens stil gestaan bij de wonderlijke processen die er binnen in jou plaats vinden? Het feit dat je kan leven zoals jij leeft. Het feit dat we kinderen kunnen “verwekken” en een vrouw door haar geboorte kanaal een kind en nieuw leven op de wereld kan zetten. Hoe is dit mogelijk? Zonder de ziel, leven we niet. Dan zijn we kasplantjes. Heb je daar wel eens over nagedacht? De ziel is zichtbaar door de ogen van de mens. Door gevoel, door energie. De ziel is ons leven. Wanneer je met deze kennis leeft, dan weet je dat wanneer je heftige dingen mee maakt in het leven, je naar binnen mag keren. De ziel spreekt elke dag tot jou. Het geeft signalen, visioenen, dromen, beelden, symbolen, plaatjes, gevoel. Hiervoor mag je vertragen en stil staan.

De ziel heeft alle kennis en informatie hoe jij gezond en gelukkig kan zijn. Jij mag hiervoor luisteren naar jezelf. Met alle ruis, afleiding en overlevingsmechanismes die jij hebt opgebouwd in je leven (werk, relaties, opvoeding, omgeving, leefstijl en wijze) is hier een verwijdering van de stem van je hart. Het lichaam heeft een zelf helend vermogen. De geest (gedachten) is in staat om stil te zijn. De ziel is liefde en vertrouwen, gezondheid en helderheid. Blijheid en genot. Wie wil daar nou niet mee in verbinding staan.

Op de een of andere manier denken vele mensen dit “ te halen” bij een ander. Het gericht zijn op de ander. Als ik dit heb, dan voel ik me….. Of dit ben ik nou eenmaal… Het leven is verandering en jij bent verandering. Jij bent net als een bloem in bloei. Jij bent een bepaalde bloem, ik zeg een rode roos. Sterk, stevig, doorns aan de zijkant, fluweelzacht, prachtig, vol, aanwezig en buiten gewoon een mooie verschijning. Alleen ben jij vergeten dat je dit bent en opeens ga jij bepalen, de kleur van je bloem, de dikte van je stengel, hoeveel blaadjes, hoe lang of groot je bent, hoe open of dicht je bent en wat je positie is ten opzichte van de zon. Sta je er midden in? Beweeg je weg van de zon? Ben je geknakt? Is je bloem gebogen? Vergis je niet in het proces van de groei van een bloem. Van een zaadje tot een prachtige verschijning. Water, zonlicht, aarde, lucht, vuur….alles om tot een mooie, open, volledige verschijning te leven.

Heel de diepe wonden van je leven door naar jezelf te luisteren mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. Genezing en heling vindt plaats op alle niveaus, lichaam, geest en ziel. De ziel is energie en we noemen dit spiritueel. Het is een normaal woord wat gezondheid, gelukkig zijn en bezieling van het leven inhoudt.

Wat kies jij? Leven of overleven? Angst of liefde? Slachtoffer of winnaar? Lijden of werken? Dood of leven? Je hebt namelijk een keuze en dit mag jij gaan snappen. Jij bent een ziel! Ontken jezelf niet. Je bent zo veel meer dan je denkt. Ik heb Soul Station ontwikkeld. Een plek waar je de diepe wonden van het leven heelt door mee te bewegen in het aangeboden programma, het instituut, het rusthuis en de revalidatie. Vanuit de alternatieve hoek zijn de woorden als heling, transformatie, licht en liefde. Een plek voor verlichting waar ik je mee terug neem naar je essentie. De reden waarom jij geboren bent en jij op aarde bent. Wat je missie is en je doel op aarde. Ik neem je mee in contact met je grootste bron van kracht, liefde, gezondheid, geluk en genot. Ik neem je mee naar binnen. Ik druk op al je rode knoppen zodat jij jezelf kan bevrijden van alles wat je niet meer dient en nodig hebt. Je overlevingsmechanismes kan loslaten en kan gaan leven zoals het leven voor jou bedoeld is. Ik vertelde een vriendin dat haar onzekerheid en angst haar comfort zone is. “Ik ben nou eenmaal onzeker” zeg jij de hele tijd en je denkt dat dit veilig is. Zij zegt, nee mijn comfort zone is een plek waar ik me comfortabel in voel. Waar ik vrij ben en rustig. Ja zeg ik, jij leeft in deze staat en denkt dat dit comfortabel is, leven in angst. Je spreekt je niet uit, je komt niet voor jezelf op. Ja dat is toch mijn comfort zone? Je houdt jezelf zo voor de gek, want tegelijk ben je moe, druk en rent kei hard weg voor dat wat je echt nodig hebt en je doet alsof er geen angst is terwijl jij jezelf gevangen houdt in angst en onzekerheid. Hmm zegt ze. Het woord comfort zone krijgt een andere betekenis. Mijn comfort zone is dus dat ik denk dat ik veilig ben, alleen leef ik in angst.

Hee Ja, zegt ze zelf, ik ben onzeker en doe niet wat ik echt wil doen. Ik hou mezelf de hele tijd tegen. Ergens weet ik dat ik het anders wil, maar ik weet niet hoe en daar wil ik ook niet over nadenken.

Kijk zeg ik, wil je hieruit komen, dan moet je uit je comfort zone en het onbekende instappen. Je hoofd gaat allemaal verhalen vertellen, omdat het je in de “schijn” veiligheid wil houden. Het gaat allemaal redenen verzinnen waarom je het niet moet doen, omdat je geen pijn wilt voelen. Dit is de comfort zone, alleen neem je geen verantwoordelijkheid dat jij jezelf pijn doet. Je bent er zo op gefocust dat een ander je geen pijn mag doen, terwijl jij jezelf klein houdt en opgesloten. Ja, zegt ze en ze slikt. Zo had ik het nog niet gezien. Dat wil ik niet! Ik wil staan en ontvangen wat ik nodig heb. Ja, dan moeten we luisteren naar de pijn en de ontkenning. Als dat gezien, gehoord en gevoeld is, kan je stappen zetten naar de comfort zone die jij in eerste instantie ziet voor jezelf. Een plek van rust, vrede en waar je gelukkig bent en geniet van het moment. Ja zegt ze. Ik wil dat maar ik wil geen yoga doen, ik wil niet zo met mijn lijf bezig zijn en dat zweverige gedoe. Ik glimlach.

Je lichaam is je toegangspoort tot jezelf. Jij bent je lichaam. Ook dat kan je niet meer ontkennen. Als jij wilt voelen dan moet je je lichaam in gaan. Yoga is een mooie manier om te luisteren naar jezelf. Je ervaart jezelf niet in woorden, maar in beweging en gevoel. Je observeert jezelf. Je gedachten, ademhaling en je lichaam. Langzaam vertragen je gedachten en kom je in een andere staat van zijn. Vrede en rust nemen de plek in van vele gedachten en je lichaam ontspant.

Gevoelens komen op en pijn kan in een plek van rust gevoeld worden. Je ontvangt de pijn en staat het toe. Je leert te ervaren dat je de angst en pijn niet bent. Je bent je gevoelens niet, je hebt ze. Je bent je gedachten niet, je hebt ze. Rustig bewegen en rustig leven brengt je in slow motion. In slow motion is er zoveel te ontdekken. Tegenwoordig gebruiken mensen termen als mindfulness. Ik noem het bewust zijn. Er zijn twee soorten bewust zijn: een laag bewust zijn en een hoge. De lage is niet stil staan bij de ziel en het leven. Het hogere bewust zijn is verbinden met de ziel en bewust zijn van het leven. In het hogere bewust zijn is veel groei te behalen. Er zijn verschillende levens in het bewust zijn, het individueel bewust zijn, kosmisch bewust zijn of universeel bewust zijn. Mijn voordeel is dat ik niet opgevoed ben met een geloof. Al mijn ervaring heb ik opgedaan uit mijn eigen leven. Ik heb vele opleidingen gevolgd, boeken gelezen, maar mijn eigen leven en het toepassen van de kennis die ik heb opgedaan en wat ik weet, hebben mijn de groei gegeven. Ik heb mijn ziel geïntegreerd in mijn lichaam. Iets wat je zelden meemaakt bij “spirituele mensen”. Bevoorrecht ben ik om deze kennis, wijsheid en kunde te delen. Ik ben een spiritueel meester die de leerlingen van het leven thuis breng. Ik laat je opnieuw geboren worden. Hiermee help ik je af te leren wat je niet meer dient. Zodat je vrij bent, in vrijheid leeft en je vrij voelt. Vrijheid is een gevoel in ons en nergens te halen, overal te ervaren. Hoe mooi is het als je in dit leven, in je werk, je relaties, met geld, je gezondheid en alles wat het leven je brengt, vrij bent van pijn, last, zorgen of beperkingen. Je kan het ervaren, maar je bent vrij. Je bent je pijn niet, je zorgen niet. Jij draagt verantwoordelijkheid voor je leven en je missie. In het hogere bewust zijn is er een behoefte om zorg te dragen voor een betere wereld zonder oorlog en haat. Het hogere bewust zijn is een gezonde geest die het beste wil en ziet in ieder mens. Het is heel down to earth. Gezond, gelukkig en vol bezinning. Of wel met plezier en een glimlach door het leven gaan.

Vertel mij, wie wil dat nou niet?

Je hoeft niet alleen door de pijn te gaan en geloof me. De pijn draag je met je mee als een rugzak. De pijn heeft al plaats gevonden, het is al gevoeld. Het enige wat je meedraagt is een herinnering en die herinnering wil gehoord worden, gezien en gevoeld. Die herinnering vertelt jou elke dag, STOP. Ik ben er. Zie mij, hoor mij, voel mij. Ik ben er nog. Je hebt mij nog niet verwerkt. Luister nou naar mij. Ik maak het je moeilijk maar dat hoeft niet. Als jij mij aankijkt en even naar me luistert. Mij de ruimte geeft. Dan hoef je mij niet meer te dragen. Dan maak ik je vrij en is er ruimte voor andere mooie dingen. Luister en voel mij. Je bent mij niet, maar je draagt me. Je duwt me weg. Ik blijf net zo lang totdat jij mij erkent. Als jij je pijn, je trauma’s, woede, haat, verdriet en angst erkent….poeh nou dan ontstaat er dat gevoel waar jij zo naar opzoek bent en verlangt. Geloof me.

Jij verbergt het, het is er al.

Ik ga op reis en ik neem mee: mezelf.

Jij bent je je eigen reismaatje in het leven. Je verliest mensen in het leven. Mensen kunnen je afwijzen, pijn doen. Als jij verbonden bent met jezelf, dan voel je pijn, maar je bent het niet. Je verliest een geliefde, maar de liefde woont in jou. De herinnering leeft voort. Jij verliest niet de liefde want jij bent de liefde. Je voelt je afgewezen, jij wijst jezelf af. We zijn elkaar reisgenoten in het leven en het leven is een reis van de ziel. Hoe jij kijkt naar het leven is een keuze. Het leven is zo moeilijk als jij denkt dat het is. De keuze van je gedachten maken het leven. Deze gedachten zijn gekoppeld aan levenservaringen. Jij bent het leven en ik nodig je uit om met jezelf in gesprek te gaan. Waarom zou jij nog 1 dag langer jezelf negeren, afwijzen, kleiner maken, manipuleren, mishandelen, oorlog met jezelf voeren, jezelf de liefde ontkennen, ongelukkig of ongezond zijn? Omdat je pijn hebt? Hoe lang draag jij deze pijn nog mee? Ben je bereid het los te laten en jezelf te gaan zien en ervaren waarvoor je leeft? Niemand leeft om te lijden, alleen als jij er zelf voor kiest. Ik geloof niet dat er een god bestaat die straft. Ik geloof dat het leven je lessen geeft waar je van leert en je inzicht krijgt. Ik geloof in liefde. Ik geloof dat liefde de grootste kracht is dat alles overwint. Liefde kan o zo verwoestend zijn en o zo opbouwend. Ik gebruik de onvoorwaardelijke liefde. Ik sta naast je om door je pijn heen te gaan, want geloof me. Ik heb veel gezien, veel gehoord, veel gevoeld en veel meegemaakt. Alleen vond ik het leven zwaar en hard. Samen kon ik het dragen en verzachten. Samen vond ik mezelf terug en de weg naar mijn overwinningen. Ik heb gereisd en mijn rugzak afgedaan. Mijn kleren uit. Volledig naakt met mezelf. Ik heb niets te verbergen voor mezelf. Geen geheimen meer. Ik ben een open boek en ik lees mezelf. Elke dag weer. Elke dag luister ik, voel en hoor ik mezelf.

Er is niemand belangrijker dan ik. Wat moet ik zonder mezelf?
Dus ik investeer elke dag in mezelf. In dankbaarheid. Ik werk, ik eet, ik beweeg, ik heb lief, ik doe wat goed is voor mij. Ik neem 100% verantwoordelijkheid voor mezelf, mijn daden en acties.

Ik leef, vandaag, nu. Ik ben gezond en gelukkig. Ik geniet van elk moment. Als ik pijn heb, voel ik pijn. Ben ik bang, dan ben ik bang, ben ik boos, dan ben ik boos, ben ik verdrietig dan ben ik verdrietig. Het is niet mijn staat van zijn, maar ik voel. Mijn staat van zijn is vredig, rustig, liefdevol en vol vertrouwen.

Jij? Voel jij je begrepen en gezien?
Kan ik je helpen met je repeterende gedachten en of met je vragen?

Ik ben er ook voor jou

Liefs Maneesha

403 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

RELAXATION IS THE KEY TO BEING HAPPY AND HEALTHY

Conscious Relaxation for a Healthy Life Stress is a common problem in our busy lives. We are constantly exposed to all kinds of stimuli and responsibilities, which can lead to chronic stress and negat

Kom tot rust met een koffie klysma?

Herstel het contact met je lichaam. Detox en reinig mentaal, emotioneel, fysiek en energetische met koffie klysma’s. Je lichaam is je thuis. Hoe ga jij om met je fysieke huis? Moeheid, depressief, ne

Kommentarer


Kommentarer er slået fra.